Vrcholové foto z Prašivé

       
    V posledních třech letech se staly součástní akcí sboru výlety na kolech. V minulosti jsme často zdolávali Lysou horu, v posledních letech volíme nižší cíle.

    Prvním již tradičním v letošním roce byl výjezd na Prašivou. Cesta přes Staříč a Místek byla spestřena zastávkou na poutí v Dobré, kde jsme vyzkoušeli některé krkolomné atrakce a občerstvení piva hasičů z Dobré. Po zdolání vrcholu a krátké zastávce následoval terénní sjezd na druhou stranu k pivovaru Kohůtka ve Vyšních Lhotách. Po ochutnání místních druhů piv jsme pokračovali po cyklostezkách s přejezdem centra Staříče, zastávkou na pouti v Brušperku až do Krmelína.
   

 

    Další výlet začal podobně, v Místku jsme odbočili do centra a navštívili pivovárek Morava. Pak následovala první projížďka po nové cyklostezce mezi Hodoňovicemi a Frýdlantem n. O., přejezdem přes Metylovice a Lhotku terénními vlnami až do Kozlovic, kde jsme se občerstvili obědem v místním pivovaru. Cesta domu vedla přes rozkopané Hukvaldy a Fryčovice z důvodu kanalizace, Brušperk do Krmelína.

    Třetí zatím poslední výlet, ač dlouho plánovaný, přilákal pouze pět účastníků, z nichž nejmladší měla pouze 12 let. Za Paskovem nás překvapila zkratka v Řepištích prudkým stoupákem, a pak přes Sedliště, Bruzovice kolem hráze přehrady Žermanice do kempu Lučina s vynikajícím osvěžením čisté vody žermanické přehrady. Hlavním cílem tohoto výletu byla návštěva pivovaru Koníček ve Vojkovicích. Vaří tam výborné jídlo i pivo. Proto tato zastávka trvala nejdéle ze všech. Zpáteční cesta ubíhala svižně přes průmyslový areál Hyundai Nošovice, cyklostezkou přes Dobrou, Frýdek-Místek, Paskov až do Krmelína.


I kola odpočívají...



A tady odpočívají lidi :-)

    Další cíle nás ještě čekají, záleží na počasí, volných víkendech bez hasičských soutěží a chutí si někde vyjet.

 

Aktualizováno (Sobota, 14 Únor 2015 13:54)